Doublehandseiler på vei rundt Møns Klint under Vegvisir Race i 2019

Rundt Danmark, uten måleregel

Tøff regatta for solo, shorthandend og fullt mannskap, men ikke før i 2021.

Publisert Sist oppdatert
BANE: To ruter som seiles annetvert år. Inshore på ca. 650 nm og offshore på hele 890 nm.

Mannen bak Silverrudder, Morten Brandt er med å videreutvikler utvikle Round Denmark som ble holdt for første gang i 2016, den gangen bare singehanded. Nå blir seilsportsbyen Aarhus vertskapsby for arrangementet som får et nytt format.

To baner

Frem til nå er regattaen rundt Danmark blitt seilt i Kattegatt og Østersjøen, i le av Danmark. Banen på 650 nm har blitt seilt i seks etapper. I 2021 skal doubbelhandedklassen og klassen for fullt mannskap seile regattaen non-stop, en regatta litt lengre enn Fastnet Race. Singlehandedklassen vil har hviletidsregler hvor soloseilerne kan ankre opp, eller søke havn.

I 2022 vil regattaen bli enda tøffere, og fysisk seiles rundt Danmark. Da vil banen legges også på vestsiden av Danmark og båtene vil seile i Nordsjøen med sjanse for langt tøffere forhold. Denne banen blir på hele 890 nm.

Aktuelt for OL-lag

Round Denmark Race tilrettelegge for lag som har shorthandedklassen i OL i 2024 som mål. Arrangører har tro på at aktuelle lag fra hele Nord Europa vil bruke regattaen som oppkjøring. Silverrudder har vist at Danmark er et egnet sted for å samle seilere fra mange land. Round Denmark Race vil bli tracket, og som gjør det spennende for publikum å følge racet.

Ingen måleregel

Round Denmark Race vil kopiere sukessformlen fra Silverrudder og holdes uten måleregler. Båtene inndeles i klasser etter lengde. Dette har vist seg å være populært, tross for at båter i samme klasse ikke har sammenlignbare egenskaper. En slik inndeling er ikke blitt gjort med doublehanden klasse og klasse for fullt mannskap.

Regattaen vil bli holdt midt i juni.