Datoene klare for Union Race

Turregattaserien er et samarbeid mellom fire foreninger og fire seilaser. Første start er i Strømstad 29. mai.

Publisert

Arrangørene var godt fornøyd med fjorårets oppslutning, men har valgt å gjøre noen små justeringer på opplegget før året. En av nyhetene er at shorthandklassen har et mannskap på kun to personer mot tre i fjor. Arrangørene klarte å samle neste 200 båter i fjor. I år håper de på 250 båter.

Ønsker flere aktive seilere

Arrangøren registrerer at deltager antallet er blitt dårligere år for år i de lokale foreningene og ønsker å motvirke dette med et kraftig styrket tilbud til seilerene i området. Hovedmålet er at de fire foreningene bak Union Race skal mobilisere og motivere sine medlemmer til å stille i alle regattaene.

Tre klasser

Det innføres derfor tre standard klasser for hver av de fire regattaene; LYS RACING, LYS FAMILIE (LYS uten spinnaker) og 2 Star (for de med ambisjoner om doublehanded/singlehanded eller mannskapsmangel). Etter vår oppfatning bør det være mulig å stille 15-20 båter fra hver forening til hver regatta. Det vil gi deltager antall på ca. 80 båter i snitt det første året i Union Cup. Dermed vil grunnlaget være lagt både for en spennende seilas og hyggelig sosialt samvær.

Kun på lørdager

Alle regattaer går på lørdager og gir gode muligheter for mer enn kun å konkurrere. Bruk helgen til en herlig seiltur også på søndag!

Union Race i utvikling

Union Race vil sette sitt preg på alle de 4 lokale regattaene, blant annet med sin nye logo, premiebord og felles påmelding. Seilasene er åpen for alle som ønsker å konkurrere. Målet er at alle stiller til start på de fire ulike arrangementene, men det er selvsagt også mulig å delta kun på enkelte. Det er derfor innført premiering for serien i tillegg til de allerede etablerte premieringen for hver enkelt regatta. Det er allerede etter første års gjennomføring blitt en suksess for foreningene ved et økt deltagerantall og større interesse for seilsporten.

Union Race Kostervalsen

Dette er den første regattaen i serien og er en tradisjonsrik regatta som arrangeres for 24. gang.

Union Race Kostervalsen i Strømstad : 29 mai 2010

Union Race Bedriftseilasen holdes i regi av Fredrikstad SF.

Seilasen gir et preg av ekte seilglede fra de som aldri har vært om bord før til de mer hardbarka regattaseilere. Etterpå er det sjørøverfest og stor bankett.

Union Race Bedritfsseilasen i Fredrikstad : 05 juni 2010

Etter en god sommerferie dras det hele i gang igjen av Hvaler SF i den vakre Hvalerskjærgården – Union Race Humlungen-seilasen. I denne tradisjonsrike regattaen gjennom over hundre år, oppleves alt fra Knarr-klassen og skøyter til de mest moderne båter. En av sommerens mest populære seilaser.

Union Race Homlungen på Skjærhallen : 14 august 2010

Sarpsborg SF får æren av å være finale vert for Union Race i forbindelse med den etablerte Union Race Glomma Papp Cup. Seilasen vil gå ut fra SSFs fine arena i Singlefjorden og avsluttets med en flott finalebankett.

Union Race Glomma Papp i Sarpsborg : 11 september 2010

Powered by Labrador CMS