Elektrisk fokkeslask fra Lewmar

Elektrisk fokkeslask fra Lewmar

Lewmar har lansert vinsjer som gjør jobben for deg.

Publisert Sist oppdatert

Lewmars nye, reversible REVO el-vinsjer ble lansert under METS 2011 i november. Og i anledning lanseringen hadde vinsjdesigner Rob Fields sørget for et realt «party trick» for den nye produktserien: Helautomatisk slag!

Ved å trykke på en knapp synkroniseres babord og styrbord vinsj og slår over seilet helt på egen hånd.

TIL BEDAGELIGE TURSEILERE. Så veldig fort går det ikke, og aktive seilere vil nok foretrekke at prosedyren skjer på gamlemåten for å unngå å miste for nye fart. Lewmar har da heller ingen ambisjoner om å selge til ambisiøse regattaseilere. Målgruppen er bedagelige turseilere og ikke minst båter med sterkt redusert mannskap, ved siden av at Lewmar tidsriktig nok henvender seg til nykonverterte motorbåtfolk.

Fabrikken mener uansett at løsningen er bedre enn en tradisjonell selvslående fokk på skinne foran masten.

FEM STØRRELSER. Justering av seilet skjer også ved elkraft, og motorene er mer enn kraftige nok til å stramme seilet godt opp. Motsatt holder tregheten i girsystemet og motoren på utgående vinsj kontroll på tauene når mannskapet trykker på knappen for å slå.

REVO-serien kommer i fem ulike størrelser, men prisen på det nye systemet er ennå ikke klar. Rob Fields understreker at det ikke blir store ekstrakostnadene ved å montere brytersystemet, det blir da snarere startkostnaden ved å kjøpe såpass påkostede fokkevinsjer, som kan skremme bort potensielle kjøpere.