Den femte Klassiske Seilas ble utfordrende

Årets Klassiske Seilas, den femte, ble seilt etter  Gundermetoden utenfor Dronningen. Varierende vindforhold ble utfordrende for seilerne.

Publisert

En glad Henny Wang vant seilasen sammen med far Terje som sto til rors og Magne Brekke i «Apache» Foto Mikkel Thommessen

Klassisk Seilas 2010, i år for femte gang, ble feiret sammen med Klassisk Treseiler Klubb som har sitt 20 års jubileum i år, med regatta etter Gundermetoden utenfor Dronningen tirsdag. Værgudene var ikke helt på seilere eller arrangørens side, for etter at starttidene var bergenet ut fra en værmelding som spådde sønnavind med 4-5 m/sek på formiddagen, var vinden så godt som parkert av en regnbyge rett før regattastart kl 1800.

Ikke alle var like smarte som Stein Victor Svendsen i 12 meteren «Le Cid» som tok rennafart langt inne i Frognerkilen og fremdeles hadde bra sig i båten da den passerte startlinjen omtrent på den tildelte starttiden. Det ble derfor en tung jobb for feltets minste båt, Erik Holters Knarr som startet først av alle, men som i distanse ikke hadde muligheten til å ta vare på forspranget da sønnavinden kom.

Løpet var fra Dronningen tur/retur Nesoddtangen, med mulighet for avkortning, hvilet oså ble gjort da båtene passerte rundingsmerket der de ble tatt i mål. Da hadde 8 meteren «Apache» og 12 meteren «Le Cid» begge innhentet Knarren, som imidlertid berget en fin 3. plass. Med Magne Brekkes «Apache» var det imidlertid intet å gjøre som med far og datter Terje og Henny Wang tok en klar seier.

Den videre rekkefølgen var

4. «Suzanne», Aleksander Mortensen

5. «Arabella», Jan Erik Tangevald Hansen

6. «Nora», Jan Hystad

7. «Alaska», Kjell Andreas Steinstad

8. «Pandora», Odd Syse

Etterpå samlet mannskapene seg til premieutdeling og Klubbens velsmakende fiskesuppe i KNS på Dronningen, der KTKs medstifter Chris Ennals minnet personer og historier fra KTKs 20 årige eksistens. Premietudelingen ble et høydepunkt, ikke minst takket være forsikringsselskapet Atlanticas flotte seilbåter i krystall til de tre premievinnerne.

Powered by Labrador CMS