Det store jentespranget

Med norsk gull og bronse i jenteklassene Yngling og RS:X kan man trygt snakke om det store jentespranget i  Hyeres-regattaen, men jentene var ikke de eneste norske seilerne som gjorde sine saker bra i regattaen som ble avsluttet med finaleseilaser idag.

Publisert

Det er særlig grunn til å gratulere jentene; Ynglingseilerne Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed, samt brettseileren Jannicke Stålstrøm. Ynglingjentene har hatt motgang helt siden VM da de kvalifiserte Norge til OL, og Jannicke har vært langtidsskadet og seiler fremdeles med en prolaps i nakken som hun ennå ikke er helt restituert fra.

Derfor er gull-  og bronse medaljene spesielt imponerende. Siren Sundby sier til Seilas at tett jobbing med brødrene Espen og Thomas Guttormsen og med seilmakeren har gjort at de har fått opp farten. Ikke at de seiler raskere enn konkurrentene, men de henger nå greit med. Jentene har startet konservatvt og ikke tatt sjanser ved å gå på sidene, og konsentrert seg om ikke å gjøre feil ved merkerundinger og i tette situasjoner. Dessuten er kommunikasjonen dem i mellom mellom endret til et minimum og det er blitt roligere i båten. I finalen ble det 6. plass som holdt til et forsprang på syv poeng til 2. plassen. 

Siren og de andre jentene er naturligvis kjempefornøyd med at nå har vist at de kan nå toppen også i Yngling og Siren forteller til Seilas at det  var en herlig følelse å stå øverst på seilerspallen i ettermiddag, og kunne se ned på de to antatt beste Ynglingaseilerne fra USA og Storbritannia som tok 1. og 2. plass i medaljefinalen

Også for Jannicke Stålstrøm var bronsen en triumf. Den polske jenta var det ingenting å gjøre med, men ellers lå 5-6 seilere jevnt gjennom hele finaleseilasen. Plasseringen var en psykologisk, såvel som fysisk seier for Jannicke som ikke har konkurrert siden hun måtte bryte VM tidligene i vinter med store smerter. Hun har fått konstatert en prolaps i nakken, men ved en passe balanse av trening og å ta det med ro er hun nå 40 prosent bedre enn tidligere. Det er med andre ord fremdelse litt å gå på fysisk for den sterke Hortens-jenta, men for hodet smakte denne bronsen utrolig bra etter 6. plass i finalen.

I gleden over jentene skal vi ikke glemme Sonar-kara Jostein Stordahl, Per Eugen Kristiansen og Aleksander Wang-Hansen som med 2. plassen i gammel båt beviste at de er sterke medaljeklandidater i Paralympics til høsten, eller Kristian Ruth som etter to års hardtrening endelig lyktes i en europeisk Grade 1 regatta. 3 plassen i dagens finale førte til et kraftig hopp fra 10. til 6. plass på sammenlagtlisten.

I Laser Radial ble de norske jentene Cathrine Gjerpen, Elin Samdal og Anette Melsom Myhre henholdsvis 28, 32 og 43,

mens Peer Moberg ble 13 i Finnjolle, 49er seilerne Christophen Gundersen og Frode Bovim nr 20 og Bjørnar Erikstad nr 10. i 2.4 meter

Powered by Labrador CMS