ISAF Ungdoms VM

Disket fra 1. plass

Mads og Tomas Mathisen var langt foran konkurrentene i mål, bare for å bli disket for tjuvstart

Publisert Sist oppdatert

Det var en ny blåsedag i Langkawi på ISAF Ungdoms VM tredje dag. Vind mellom 14 og 24 knop med kraftige vidkantringer og mye strøm gjorde det ikke lett for seilerne som i tillegg må tåle sterk varme, 30 grader pluss og fare for solbrenthet.

Nyttårsfeiring i angrepsposisjon

I kveld skal seilerne ha en rolig nyttårsfeiring, før hviledagen imorgen. Deretter gjenstår tre dagers seilaser før mesterskapet er over og verdensmesterne skal kåres. Det gir gode muligheter for våre 29er seilere Mads og Thomas Mathisen som hadde sin dårligste dag idag. Risørseilerne åpnet med 9. plass og fulgte opp med 4. før de avsluttet med å komme først i mål, bare for å bli disket etter tjuvstart. Dermed mistet de også ledelsen i sammandraget. I følge treneren Peer Moberg seilte de en prikkfri seilas og tok blant annet det New Zealandske laget som nå har overtatt ledelsen i mesterskapet, med mer enn 100 meter på en av lensene. Jackson Keon og Nick Egnot Johnson har vunnet fem av de seks siste seilasene og leder nå med syv poeng til gode på nordmennene. Moberg peker imidlertid på at regattaen bare er halvseilt, og at det er nå det gjelder å gi full gass. De slovenske seilerne Peter Lin Janezic og Anze Podlogar ligger på 3. plass med samme poeng som nordmennene, men det er hele 16 poeng ned til Australia på 4. 

Gode jenteseilere

Flere av de andre norske seilerne hadde også en god dag idag. Marie Brunvoll Nustad er stabil blant de ti beste i brett og med 8. og 6. plass i dagens to siste seilaser ligger hun nå 8 sammenlagt. Hennes mannlige kollega på brettet Endre Funnemark ligger noe lenger nede på listene, men avsluttet dagen med en oppmuntrende 4. plass. Caroline Rosmo er sammenlagt 9 i den store Laserklassen og hadde 4. og 11. plass idag. Mads Sverin Hassum-Olsen er 44 i Laser og 29er jentene Emilie Andersen og Maren Edland er sammenlagt 18 før hviledagen imorgen. Alt i alt går de norske seilerne ut av 2015 med god stemning og optimisme for de første seilasene i 2016.