Disputt tar America´s Cup tilbake i retten

Nok en gang skal voldgiftsdomstolen i New York løse en disputt mellom forsvarer Alinghi og utfordrerne fra Goden Gate yacht Club.

Publisert

Denne gangen er det spørsmålet om opprinnelsen til Alinghis seil som er tema. Mens gavebrevet for America´s Cup, Deed of Gift fastslår at båten skal være tegnet og bygget i det land den representerer, later det til å være noe mer usikkert om kravene til seilenes opprinnelse. Etter at Norths 3DL seil har gjort sitt inntog i seilverden, har regattaseil på toppnivå, som i America´s Cup eller Volvo Ocean Race nesten utelukkende vært basert på denne teknologien. 3DL kan nå produseres i flere land, men hovedfabrikken er i Minden i USA, der Alinghis seil skal være laget.

Alinghis Brad Butterworth bestrider dette og hevder at seilene, så vel som teknologien er av sveitisks opprinnelse. Under et møte i Singapore der partene og formannene i den ISAF oppnevnte juryen pluss en representant for ISAF var tilstede, konkluderte man at det bare er gjennom rettsapparatet denne saken kan løses. Dermed havner den igjen på dommer Shirley Kornreichs bord. Høring finner sted til uken og dom avsies 26. januar

Les mer på Valencia Sailing og Scuttlebutt

Powered by Labrador CMS