DN Seilcup starter idag

Bedriftsserien som mer sponset av dagens Næøringsliv og organisert av Xpo Group har fått vind i seilene. I år deltar nærmere 200 lag og kvalifiseringen starter idag.

Publisert

Cupen startet i 2004 og årets blir derfor den fjerde i rekken. Deltakerantallet har stabilisert seg på rundt 200 lag som hver dag bortsett fra helgene i tiden fremover skal seile kvalifiseringer til høstens finaler. Det deltar sseks lag hver dag, - tre av dem går videre.

Man må derfor kunne fatslå at regattaen fungerer som et nyttig verktøy til lagbygging innen egen bedrift og til å styrke kunderelasjoner. Tre kappseilaser på en ettermiddag i kombinasjon med sisialt samvær på Herberns Marina ved Aker Brygge er klart innefor den tid det er mulig å avsette i en travel hverdag.

Også i år seiles det i identiske Mavaria 42 Match på korte pølsebaner på Lysakerfjorden eller Bundefjorden. Ettet at lagene har registrert seg kl 1600 og fått i seg et lett måltid drar seilerne ut for å trene før seilasene starter kl 1800. 

Etter seilasene får seilerne servert fiskesuppe på Aker brygge før det blir premieutdeling kl 22.00.

96 lag møtes i kvartfinaler i august/september. Semifinalene består av 32 båter i september før ses seks beste lagene møtes i finalen som går av stabelen 29 september.

Her blir der flotte premier til vinnerne med flyreiser til mange destinasjoner, båtcharter og vinsmaking. Det settes også opp attraktive premier etter hver dags kvalifiseringsseilaser.

I alt vil mer enn 3500 personer delta i dette store arrangementet som også kaster penger av seg til norsk seilsport. Xpo Group har inngått en generøs sponsoravtale der noe av startkontingenten tilfaller forbundets statsing mot topputøverne.

Powered by Labrador CMS