Dobbelt Ericsson i tet

Aksel Magdahl og Eivind Melleby fikk verdifulle poeng i går kveld, men seilasen er fremdeles åpen. Se film fra Ericsson 4.

Publisert

Store bildet: Eivind Melleby får i seg litt mat på veien mot Singapore.

Båtene i tet har mindre enn 400 nm igjen til mål i Singapore, men de har den vanskeligste delen av etappen igjen, gjennom Malagastredet.

Viktige poeng

I går kveld plasserte båtene poengskoringspunktet på etappen. Har passerte Ericsson 4 først og fikk 3,5 poeng. Telefonica Blue på andre, og de norske seilerne klarte akkurat å komme foran Puma og fikk 2,5 poeng. Dermed klatret Ericsson en plass på resultatlisten og ligger på 4. Sammenlagt. Uten straffen de fikk på grunn av kjølen på første etappe ville de ligger på delt andre plass med Telefonica Blue.

Kamp om andre plass

På morgentimene i dag hadde Puma seilt forbli Ericsson 3, men nå har den nordiske båten avansert forbi opp til en andre plass. Men ledelsen er minimal, kun en nm på Telefonica Blue og tre nm på Puma. Puma og Telefonica ligger sammen innen synsrekkevidde.

Taperen er Telefonica

Telefonica båtene har vært de store taperne de siste døgnene. Det var under denne etappen av båtenes egenskaper skulle vise seg, men har i stede falt på listen. For fire dager siden lå Telefonica båtene på første og tredje, og Blue hadde en ledelse på 40 nm på Ericcson 4. Nå ligger Black på femte kun noen få nm foran Green Dragon. Blue kan lett falle ned på fjerde plass.

Powered by Labrador CMS