Dom i favør av Golden Gate Yacht Club

Larry Ellison har dermed tilsynelatende oppnådd gjennom rettsapparatet det han aldri klarte på vannet; å komme til en finaleseilas i en America´s Cup regatta.

Publisert

Appellretten i New York fastslo igår i en enstemmig dom at den spanske Club Náutico Español de Vela (CNEV) ikke kan anses som en bonafide Challenger of Record, det vil si klubben som sammen med pokalforsvareren bestemmer vilkårene for de neste seilasene om America´s Cup. Det ble hevdet at klubben var et redskap i Ernesto Bertarellis hender slik at hans Alinghi Team skulle få lett spill i de 33. seilasene om verdens mest omdiskuterte og prestisjefylte seilsportstrofé.

Dette innebærer at planene som Alinghi og mer enn 15 ufordrere har lagt for en America´s Cup regatta i 2010 nå faller i grus. Spørsmålet er om Ellison og Bertarelli nå kan enes om en regatta med flere utfordrere, eller om det blir en såkalt «Deed of Gift» match mellom bare disse to. Den vil i så fall foretas i to 90 fots flerskrogsbåter kapable i å nå hastigheter på over 30 knop.

Les mer om dommen her

Société Nautique de Genève har kommet med følgende uttalelse: - Det har alltid vært vår innstilling at America´s Cup skal utkjempes på vannet. Idag har det amerikanske rettsvesen gitt Golden Gate Yacht Club retten til å utfordre Société Nautique de Genève. Vi skal nå sette oss ned å diskutere vilkårene for regattaen og forberede oss til å forsvare America's Cup.

Club Náutico Español de Vela uttaler: “Club Náutico Español de Vela (CNEV) og Desafío Español har mottatt nyhetene om rettens beslutning som innsetter Golden Gate Yacht Club som challenger of record på bekostning av vår med skuffelse. Vi avventer nå

indikasjoner fra BMW Oracle Racing Team på hvorvidt de vil gå inn for en konvensjonell America´s Cup regatta med flere lag eller om de fastholder planene om en Deed of Gift match med bare to båter.

Det forelå igår ingen offisiel uttalelse fra Golden Gate Yacht Club.

Powered by Labrador CMS