Dommen i kjølsaken blir stående

Den internasjonale juryen besluttet igår at det ikke foreligger nye bevis i kjølsaken og straffen mot Ericsson 3 blir demred stående.

Publisert

Ericsson Racing Team hadde bedt om å få saken gjenåpnet ettersom man mente at rdommen som ble avsagt i forrige uke basert seg på feilaktig informasjon fra Rules Management Group (RMG) i deres rapport fra 23.september som konkluderer med at Ericsson 3 ikke er rule compliant etter som kjjølen ikke tilfredsstiller klassereglene for VO70. Organisasjoinskomiteen (OA) anmodet deretter den  internasjonale juryen om å tllate  Ericsson 3 å delta i Volvo Ocean Race ved å benytte tillegg 9 i Notice of Race.

OA, RMG, tjuryen og ERT har alle konkludert med at  Ericsson 3 skal få starte i regattaen og at båten ikke hadde noen fordel av at kjølen ikke mnålte inn, men juryen besluttet  likevel 28. september at Ericsson 3 vill få poengstraff tilsvarende ett poeng for hver havneseilas, hver poengggivende passering og hver legg i regattaen inntil laget kan komme opp med en kjøl som er i samsvar med klasserglene.

- Vi hadde håpet at juryen ville ha gjenåpnet saken. Det ville ha gitt oss mulighetener for en muntlig fremsilling av bevis og ikke bare per e-post,  sa  Richard Brisius, Managing Director, Ericsson Racing Team. - Dette er selvsagt skuffende for Ericsson Racing Team og i særdeleshet for seilerne. Nå skal vi imidlertid lagge saken bak oss og seile best mulig. Laget får nå fire poengs straff når båtenkommer til Cape Town der en ny kjøl venter.

Powered by Labrador CMS