Drake-NM reddet

Med 22 båter på startlisten er Drakeklassens NM-status reddet. Mange gode Drakeseilere vil kjempe om mesterskapet og retten til å delta i mesternes mester-regatta.

Publisert

Av de 22 Drakene som er påmeldt til helgens mesterskap i regi av Asker Seilforening er fjorårsmesteren Eivind Melleby den store favoritten. Han vil imidlertid få konkurransen av veteranene Peder Lunde jr og Terje Olsson, mens Poul Mortensen er en av flere outsidere i mesterskapet.

Melleby har nå lagt effektene av Volvo Ocean Race bak seg og er igjen i baneseilas-modus, selv om han dessverre ikke fikk seilt VM i Star-båt da mannskapet Petter Mørland Pedersen nylig har vært gjennom en kneoperasjon. Han seiler Vidar Hanssons to år gamle Drake, med eieren selv som mannskap.

Peder Lunde jr har vært blant toppene i Drakeklassen de siste årene, med blant annet datteren Jeanette Lunder som mannskap. faren, Peder senior var selv i mange år en av våre beste Drakeseilerne og var i årene etter krigen den fremste forkjemperen for at Draken skulle få olympisk status. I det arbeidet lyktes han godt selv om han ikke selv kvalifiserte seg til OL i 1948. Det ble imidlertid norsk gull her ved Thor Thorvaldsen, Sigve Lie og Hakon Barfod.

Terje Olsson er en av dem som må få æren for at Drakemiljøet i Oslofjorden har vært i sterkt vekst de senere årene. Han har hatt flere Draker i denne perioden og har nå overtatt Odd Roar Lofterøds kaldbakte Pettocrow-Drake som er en av flåtens raskeste.