Drama i 49er
Drama i 49er

Drama i 49er

Medaljefinalen for 49erne ble avviklet i høy sjø og frisk vind. Alle kullseilte minst en gang i løpet av seilasen, men mest dramatisk ble det for de danske seilerne

Publisert

Danske Jonas Warrer og Martin Kirketorp Ibsen som ledet med 11 poeng til de italienske Sibellobrødrene før medaljefinalen kullseilte under trening før start og brakk masten. Idet danskene skulle ta båten på land og erkjente at drømmen om OL gull dermed var i ferd med å forsvinne, dukket det kroatiske laget opp på vei ut for å trene. Kroatene stilte øyeblikkelig opp og overlot båten til danskene som gikk ut på banen for å fullføre regattaen i lånt båt.

Mannefall allerede på første kryss

I den høye sjøen ble det nesten umulig å seile 49erne som har plartformer på siden av båten. Først til å kullseile var de spanske seilerne Iker Martinez og Zabi Fernandez. Siden gikk de på taket en etter en, mens gullmedaljene tilsyneltande skiftet eiere underveis. Både Italia og Australia hadde på forskjellige tidspunkt gullet i lommen, før Spania kom sterkt på slutten og seilte seg opp gjennom et felt der båtene lå kullseilte utove hele banen.

Gull til Danmark?

Mot slutten av medaljefinalen så det ut til at gullet skulle gå til ESP, men så kom danske som hadde kamuflert seg i den kroatiske båten og seilte seg opp til 7. plass etter at de hadde ligget sist i feltet helt frem til den siste rundingen. Med 7. plass i mål rett innenfor tidsfristen holdt det akkurat for danskene som kan ha sikret gullet med tre poengs forsprang til ESP mens de tyske Peckoltbrødrene tok foreløpig bronsen forat et annet brødrepar, brødrene Sibello fra Italia.

Protest mot danskene

Det er imidlertid innlevert protest på danskene fra Målerteamet etter at danskene seilte finaleseilasen i Kroatias båt. Denne er i øyblikket under behandling. Alle deltakerne i medaljefinalen er invitert til å uttale seg i en høring, men ifølge ISAFs Arve Sundheim vil det neppe foreligge noe resultat av denne protesten før imorgen.

Powered by Labrador CMS