Dårlig generalprøve gir god premiere

Etter nedturer i Bacardi Cup summerer Team Lode Star opp situasjonen før VM og OL kvalifisering i Star.

Publisert

Bacardi Cup 2008 ga opp- og nedturer.

Vi startet Bacardi Cup med å vinne første race! Det var en deilig følelse å motta Bacardiflasken fra Tito Bacardi i egen person. Med over 115 båter på startlinjen blir spillet litt annerledes enn vi er vant til fra ISAF-formatet. Vi gjorde mye riktig og noen store tabber. I ett race satt vi på håndbrekket i det vi seilte oss inn i en diger tangklase. Vi lå da som nummer fem 100 meter før siste lensemerke og måtte se oss forbiseilt av 20 båter før vi kom oss løs. I det nest siste racet røk fokkefallet vårt halvveis på siste kryssen. Til tross for at vi seilte uten fokk kom vi oss i mål til en 14.plass så vi hadde i alle fall god fart…:) Vi fikk dessverre ikke reparert fokkefallet før siste regatta og ble derfor tilskuere i det racet og måtte ta med oss en DNS. Etter fem regattaer, hvorav en på benken, ble vi tilsutt nummer 21, noe som var langt under forventningen.

VM med OL-kvalifisering nærmer seg

I Bacardi Cup var det 13 poeng mellom nummer 1 og nummer 5, så det er ingen tvil om at nivået er høyt og jevnt. Det er mange som kommer til å være med å kjempe VM-tittel. For oss er det aller viktigste at vi klarer nasjonskvalifiseringen, men vi føler at vi er i ferd med å etablere oss i tetsjiktet og har som mål å være topp 10 i dette mesterskapet.

VM skal arrangeres i samme format som Bacardi Cup. Det vil si at vi skal seile ett race hver dag, totalt 6 race. Det er påmeldt seilere fra 32 nasjoner, av disse skal 21 nasjoner kjempe om de resterende 4 plassene til OL!! Vi har hatt fokus på alt vi lærte fra Bacardi Cup under de siste forberedelsene. Det var en nyttig gjennomkjøring for oss med tanke på omstilling til å seile i et stort felt med ett langt race om dagen. Det blir en annen disiplin. Nå håper vi på at det gamle ordtaket ”En dårlig generalprøve gir en god premiere” holder stikk. Vi har vist flere ganger at vi er gode nok.  Vi stiller til start med en god porsjon selvtillit vel vitende om at vi ikke er ranket nummer 7 i verden uten grunn!

OL-forberedelser

Hvis VM går som planlagt og uten uhell, sender vi en båt til Kina og en til Europa. Vi skal bokstavlig talt flytte tilbake til Europa og det er litt av en logistikkplan som skal legges for å få riktig utstyr til rett sted.

Vi har nettopp anskaffet en nyere båt som vi vil bruke fremover. Denne båten er kjøpt inn for å begrense risikoen vi har tatt med den nye båten vi får fra Mader. Vi har fått låne penger til innkjøp av denne båten fra Advanced Production and Loading AS (APL). Det blir godt å få seile den nå fremover og kanskje bruker vi den i VM. Det kjennes bra.

Powered by Labrador CMS