Drømmejobben besatt

Geir Dahl Andersen blir leder av KNS Seilsenter på Bygdøy

Publisert Sist oppdatert

Det tok ikke lang tid å besette den utlyste lederstillingen på KNS Seilsenter (Ulabrandsenteret) på Bygdøy, en drømmejobb for den som ønsker seg en sentral posisjon i norsk seilsport. Geir Dahl Andersen, som har vært en av landets beste seilere i årtier får også jobben som hovedtrener i KNS og erstatter dermed Iens Ludvig Høst.

Dahl Andersen kommer fra NorMaritime AS som i ett år var norsk importør av det franske båtmerket Beneteau og jobbet før det i bilbransjen. Han var på 1980 tallet en av Norges beste 470 seilere og sammen med Paul McCarthy kjempet han om OL plass i Korea mot KNS seilerne Herman Horn Johannessen og Karl Einar Jensen. Senere har han vært Norgesmester flere ganger i Melges 24 klassen. Dahl Andersen er bergenser og seilte tidligere for RAN seilforening. Nå bor han på Nesøya og har barn i Asker Seilforening.

Det er liten tvil om at han faglig sett vil være svært kompetent for den nye oppgaven. Som leder av KNS Seilsenter og hovedtrener i KNS får han en sentral posisjon i norsk seilsport. KNS er landets desidert ledende seilforening med de fleste av landslagseilerne i stallen, og arbeider tett sammen med Norges Seilforbund om utvikling av topputøvere. At Geir Dahl Andersen har et nært forhold til NSFs hovedtrener Jan Steven Johannessen vil neppe skade.