Dufour satser mer eksklusivt

Dufour 560 Exclusive er en velseilende turbåt med mye plass og komfort.

Publisert Sist oppdatert

Paris

Seilbåtsalget er i ferd med å ta seg opp i Europa, og de store produsentene lanserer flytende leiligheter på løpende bånd.

Blant nyhetene på Salon Nautic i Paris er Dufour 560 Exclusive. Det La Rochelle-baserte verftet satser nå parallelt på Grand Large og Exclusive-serien. Sistnevnte holder litt høyere kvalitet på håndverket og byr på litt mer skreddersøm når det gjelder materialvalg og løsninger.

Dufour forbindes tradisjonelt med skarpseilere. Verftet legger fortsatt vekt på seilegenskaper, men har tatt inn over seg at trenden i markedet nå er komfort. I likhet med konkurrenter som Beneteau, Jeanneau og Grand Soleil bygger også Dufour båter som karakteriseres som seilende leiligheter.

Båten annonseres på messen for 540.500 euro inkludert merverdiavgift og i seilklar stand med alt nødvendig utstyr. Det tilsier en pris i Norge rundt fem millioner kroner.

Grill

Dufour 560 Exclusive byr likevel på noen smarte løsninger, som skiller den fra mange andre båter. På hekken finner vi både grill og vask integrert i båtens stuverom, og under cockpitbordet er det kjøleskap. Dermed kan fisken stekes umiddelbart etter at den er trukket om bord.

Båten har en bred hekk med stor badeplattform og jollegarasje. Cockpiten er nokså tradisjonell for denne typen båter med to ratt med pidestaller og langsgående benker og ekstra sitteplass under sprayhooden. Løygangen går foran luka ned, og båten er utstyrt med selvslående fokk. Svartlakkert mast er populært tilbud, forteller salgssjef Georges Tchoumak til Seilas.

Bysse

Innredningen byr også på noen smarte løsninger. Byssa er trukket frem midtskips foran salongen, og dette virker lurt under forutsetning av at ikke bevegelsene blir for store i sjøen. På babord side er stekeovn og vask og på styrbord side kjøleskap og fryser. Løsningen byr på en stor og likevel kompakt bysse med mye støtte for kokken når maten skal lages i rom sjø.

Man kommer altså rett ned i salongen fra cockpiten. Under dørken er det for øvrig en stor vinkjeller. Båten har to akterkabiner. Den utstilte båten hadde bad i tilknytning til babord akterkabin. På styrbord var det en lugar med overkøye og underkøye, som sannsynligvis er populære i åpen sjø. Alternativt kan man velge bad eller våtrom her.

Detaljer

Salongen er en passe stor dinett på babord side. På styrbord side er det et lite kartbord og en sofa. Rederlugaren er forut. Den er gedigen og har eget bad.

Den utstilte båten hadde innredning i lys eik. I kombinasjon med mange luker og vinduer i skutesiden gir dette en svært lys og luftig følelse under dekk.

Hjørnene på innredningen under dekk er fint avrundet. Også lukene i dekket er nedfelt med avrundede lister rundt, noe som ikke lenger er vanlig på alle båter. Teakdekket har grå fuger, som visstnok også er på moten nå.

Norsk importør av Dufour er W-Yachts med kontorer i Stavanger og Leangbukta i Oslofjorden.

Designer er Umberto Felci, som også designer for Grand Soleil og Italia Yachts. Ifølge Tchoumak er Italia det neste største markedet for Dufour etter Frankrike.

 

Karakteristika:

Fire lugarer

Bysse midtskips

Jollegarasje

Grill på hekken

Selvslående fokk