DUFOUR 32: Cockpit for to
DUFOUR 32: Stort bad
DUFOUR 32: Stor akterkabin
DUFOUR 32: Åpen salong med bysse på babord.
DUFOUR 32: Stativ for brett kan omgjøres til ryggstøtte
DUFOUR 32: Storseilshalingen er todelt og kan frigjøre plass i cockpiten.
DUFOUR 32: Akterplattformen kan også brukes som badeleke.
DUFOUR 32: Prototypen stilles ut på Salon Nautic (Paris Boatshow) denne uken.

Dufour 32 med mange nye løsninger

Dufour lanserer i disse dager en ny 32-foter med lekne løsninger for hele familien.

Salon Nautic, Paris

Nye Dufour 32 skiller seg ut med blått skrog i det glisne utvalget av seilbåter på Salon Nautic i Paris denne uken. Nyheten henvender seg til folk som vil drive med både turseiling og regatta.

Den utsilte båten er en prototype med en rekke oppfinnsomme nyvinninger. Den første er åpenbar i det man går om bord: Badeplattformen er et oppblåsbart brett som kan brukes som badeleke.

På rekka ved cockpiten er det feste for brett med foil, og når brettet er stuvet vekk kan festet omgjøres til ryggstøtte for rormannen. På bommen er det et lazy-jack-system med solceller, som ifølge folkene på standen kan gi opptil 500 watt.

Storseilshalingen kombinerer tyskerskjøte med haling helt akter i enden av bommen. Under regatta kan man da fintrimme fra rorplass, mens halingen kan stuves unna under turseilas når man vil ha cockpiten fri for tau. På dekket er barberhaul-løsning standard.

Under dekk er båten konvensjonell, men rommelig med køyeplass til hele syv personer. På babord side er det en stor akterkabin med dør ut til byssa. På styrbord er det bad. Salongen er både bred og lang, og benkene her kan omgjøres til tre køyer. Forut er det en nokså kort forpigg med to køyer.

Båten er utstyrt med en 19 hester Volvo Penta-maskin. Prisen i Frankrike med basis utstyr og seil er fra 160 000 euro, får SEILmagasinet opplyst. Norsk importør er W-Yachts.