Test fra arkivet: Dufour 385 Grand Large

MODERNE: Dufour 385 byr på mye plass på en begrenset lengde.
MODERNE: Dufour 385 byr på mye plass på en begrenset lengde.

Den enorme 38-foteren

Dufour gjør store grep og lanserer en haug nye modeller. Dufour 385 er virkelig «Grand Large» og er stor som en 43 foter.

Publisert Sist oppdatert

Høsten 2004 testet vi en båt som virkelig imponerte, Dufour 385 Grand Large. Det var første båt under 40 fot med doble ratt, en 38-foter med et enormt volum. Testen av 385 var en del av et rigg i Seilas 6-2005 over fem sider. Testen her er supplert med flere bilder.

Ny, moderne design, nye produksjonsmetoder og mer aggressiv markedsføring har på få år bragt Dufour tilbake i første divisjon i europeisk båtindustri. Dufour, som var en virkelig pionérbedrift for 40 år siden og raskt vokste til å bli ledende seilbåtprodusent i Europa, har senere hatt sine nedturer. Men nå ser det ut til at de nye eierne har fått selskapet på rett kurs igjen. Nye modeller kommer på løpende bånd. I «Grand Large»-serien kom først 385 og i år lanseres tre nye modeller: 365 og 455. De nye tresifferbåtene erstatter de prisgunstige og raske GibSea-båtene som også ble produsert av Dufour. Strategien er å ha ett varemerke med to serier, slik også Bavaria og Beneteau har valgt.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER