E3 igang på 5. etappe

QINGDAO, Kina (14. feb, 2009) - Da den nordiske båten til Ericsson Racing Team endelig fullførte den 4. etappen av Volvo Ocean Race lørdag sto Arve Roaas og Eivind Melleby klar på kaien. Bare to timer senere var båten klar for en forsinket start på den 12300 nautiske mil lange etappen til Rio de Janeiro.

Publisert

Det nordiske laget på ti seilere startet knappe syv timer etter de andre båtene i Volvo Ocean Race idag.

 

Da de kastet loss fra Taiwan tidligere i uken var det håp om at de skulle rekke starten, men vinden ville det annerledes. Like fullt var det viktig for laget å fullføre etappen for å få de fire velfortjente poengene. ERT 3 har nå 28 poeng. Det er bare to poeng bak Green Dragons som ligger på fjerdeplass.

 

De andre båtene så at vi kom inn etter at de hadde startet. De trimmet allikevel hardt fordi de er redde for at vi skal ta dem igjen, sier Magnus Olsson, skipper for det nordiske laget.

 

Etter mannskapsbyttet under det to timer lange stoppet i Kina er nå tre av de ti seilerne nordmenn. Aksel Magdahl var allerede om bord, og han har fått følge av sine landsmenn Arve Roaas og Eivind Melleby på denne etappen.

 

Denne etappen har alt. Vi starter med kaldt, seiler inn i varmere vær, så kommer stillebeltet Doldrums, Sørishavet, Kapp Horn og så opp til Rio. Det er bare tre om bord hos oss som har seilt rundt Kapp Horn tidligere, så dette blir stort, sier Melleby før start.

 

Båten har akkurat gjenommgått en to uker lang og intensiv reparasjon i Taiwan etter at mannskapet oppdaget store skrogskader den 27. januar. Da båten endelig ble satt på vannet igjen tidligere denne uken, hadde båtbyggerne klistret på en stipplete linje med en påtegnet saks rundt det store området i baugen som de måtte bytte ut.

 

- Jeg er veldig trygg på båten. Våre båtbyggere har gjort en fantastisk jobb og nå er vi klare, sier Olsson.

 

Selv om ERT 3 startet knappe syv timer etter resten av feltet så er det ikke store distansen mellom dem. Lite vind i starten sørger for å holde igjen alle båtene.

 

1. Puma  12464 nm igjen å seile

2. Green Dragon Team    +2

3. E4   +5

4. E3   +58

Powered by Labrador CMS