E3 øker ledelsen

Den nordiske Ericssonbåten har ølt ledelsen i løpet av natten, men navigatør Magdahl frykter vindhull på veien til Rio. Bildet over: Thomas Johansons blemmete hånd

Publisert

Aksel Magdahl har foreskrevet klassisk forsvarstaktikk i forhold til båtene bak. Den går ut på å holde seg mellom konkurrentene og mål. E3 har alle forutsetninger for å lykkes og er nå klar favoritt til å vinne den krevende 5. etappen. I sa fall en fantastisk prestasjon, gitt oppladningen til etappen, med reparasjon, forsinkelse og lite hvile før start. Som vi husker kom E3 direkte fra Taiwan og startet direkte på etappen etter bare et par timers stuing av proviant og seil. Da båten krysset startlinjen utenfor OL byen Qingdao hadde konkurrentene lagt i vei syv timer tidligere.

LIkevel er det ingen grunn til å ta seieren på forskudd for «Mange» Olsson og hans menn. Mellom stedet der båten nå befinner seg og Rio er vindprognosene usikre, for å si det midlt. 76 nm ledelse kan bli spist opp på kort tid om man skulle havne i et vindhull. Det er imidlertid alltid en fordel å lede i kappseilas. Og med det som utgangspunkt fastholder vi at E3 har alle muligheter til å ta sin første etappeseier i Volvo Ocean Race og dermed styrke 4. plass sammenlagt.

Rekkefølge idag kl 0400:

1. E3  1382 nm til Rio

2. E4  -6    +76

3. Puma -7  +155

4. Green Dragon  -3   +249

5. Telefonica Blue  -21  +705

Naken rundt Kapp Horn

Slik feiret man passeringen av Kapp Horn på Puma:

Powered by Labrador CMS