Eivind Melleby tilbake i Star

Etter ett år med Volvo Ocean Race, kneoperasjon og studier er LodeStar nå i gang med Star seilingen igjen.

Publisert

Det har gått lang tid siden Eivind Melleby satt sine føtter i en Star, men dog har han rukket å seile rundt jorden og garantert blitt en mer komplett seiler og rormann. Denne helgen dro han over dammen for å delta i North American Championship i Connecticut, USA. ”Det var utrolig godt å ta av trekket på Staren og begynne riggingen igjen. Det er en stor overgang fra å ha eget shore crew til å kunne rigge båten alene på en ettermiddag”, uttaler en smilende Eivind fra parkeringsplassen på Cedar Point Yacht Club.

Reservemannskap

Eivinds faste makker, Petter Mørland Pedersen, gjennomførte en kneoperasjon i juni, og er fortsatt ikke 100%. Han valgte derfor å bli hjemme for å fortsette opptreningen, med mål om å være klar til duoens treningsopphold i Rio de Janeiro i vinter. Eivind trengte ikke gå lengre enn til sitt nyetablerte Melges lag, Full Medal Jacket, for å finne reservemannskap, nemlig Petrus Eide. ”Petrus passer perfekt. Ikke bare er han en av Norges desidert beste mannskap, men han har også de fysiske forutsetningene; tung og sterk”, sier Eivind med et smil om munnen. ”Det blir utfordrende i og med at Petrus er fersk i klassen og jeg er litt rusten, men vi får håpe på litt snille forhold og vi lover å kline til!”

Flere av verdens beste Starseilere stiller til start, blant annet de nybakte verdensmesterne George Szabo og Rick Peters.

North American Championship starter i dag, tirsdag og varer til fredag. Resultater og oppdateringer finnes her.

Powered by Labrador CMS