Ekstremseiling i Sørkinahavet

Stormen har nådd Volvoflåten. E3 seiler nå for bare stormfokk og flere av konkurrentene søker ly, forteller Aksel Magdahl i dagens Seilas-brev.

Publisert

Ekstreme forhold her nå. Trykker på tastene mellom tauene som er surret etter at alt løsnet i natt. Nav bordet er ødelagt, av bare ristingen. Gigantiske bølger, store og brytende. Prøver å krysse mot det i 35-40 knops vind. Venter mer. Akkurat tatt ned storseilet, seiler med bare stormfokk for å ta sjøene best mulig. Bra at det er lyst, blir verre når det blir mørkt om noen timer. Enorm slamming når vi får dårlig sjø.

Flere har snudd

Diskuterer jevnt med Magnus hva som er best å gjøre. Vi vil fortsette. De fleste av de andre båtene vil stoppe. Puma har snudd. Delta har send melding om de har skadet båten. Dette er sjømannsskap. Båtene tåler det ikke i seg selv, vi må gjøre det mykest mulig for den.

Ting blir revet i stykker

Vindinstrumentet falt av akkurat, men vi har en reserve der oppe. Ser ut som den er skadet også. Det er alt som går å skrive nå. En spesiell opplevelse. Glad for at det kjennes ut som vi har noenlunde kontroll.

Hilsen Aksel

Powered by Labrador CMS