Test fra arkivet: Elan 410

AGGRESSIV: Elan 410 har utvilsomt et racig og aggressivt utseende.
AGGRESSIV: Elan 410 har utvilsomt et racig og aggressivt utseende.

«High performance» turseiler

Å kalle Elan 410 en rendyrket regattabåt, blir feil. Likeså å si at det er en turbåt. Vi har landet på det norske uttrykket «high performance» turbåt når vi skal gjøre et forsøk på å klassifisere båtens sjel.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 13 år tilbake og funnet en stortest av Elan 410, utført av Morten Jensen og Asbjørn Thorup. Testen ble publisert i SEILmagasinet 9-2007. Testen var på 4 sider, og i denne digitale utgaven har vi utvidet den med flere bilder.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Det ligger mye seilglede gjemt i skroget til Elan 410, men så har også seilentusiasten og Elan-importøren, Tor Hove, hatt en lang finger med i utviklingen av den nye, slovenske båten. Hove og konstruktøren, Rob Humphreys, er etter hvert blitt gode busser, og Hoves innspill og erfaringer med Elan 37 til den britiske konstruktøren har vært et viktig bidrag under utviklingen av Elan 410.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS