EM i Laser Radial for juniorer avsluttet

Junior EM i Radial ble avsluttet i Danmark igår. Ingen topp sammenlagtplasseringer på de norske deltakerne, men mange oppløftende og gode enkelteplasseringer, skriver Lasernytt.

Publisert

 

.

270 juniorer fra 34 nasjoner var påmeldt til mesterskapet. Fra Norge deltok Natcha Uthaug, Tiril Bue, Marthe Bjerkåsholmen, Nicholas Small, Brage Wiik-Hansen, Kjetil Blindheim Hole, Lars Reidulff, og Petter Mollerup. Elin Samdal var trener for de norske juniorene.

Best av de norske seilerne ble Tiril Bue, Asker Seilforening. Tiril åpnet med en flott 9. plass, og avsluttet med 11. plass i siste seilas. Sammenlagt ble det til en 23. plass.

Gullet gikk til finske Annina Takala foran 4 jenter fra USA.

 

 

Også Natcha Uthaug fra Milde Båtlag har grunn til å være fornøyd med mesterskapet. Hun hadde imponerende 4. plass i 1 seilas og 5. i siste seilas som beste enkektplasseringer, men med 3 plasseringer rundt 40 endte hun 28 sammenlagt. Natcha deltar også i senior EM der 1. seilas går 11/7. 

Marthe Bjerkåsholmen hadde 42 som beste enkeltplassering, og endte 69 sammenlagt.

  

 

Beste norske gutt ble Nicholas Small fra Vestfjorden Seilforening. Nicholas var en stund med helt i teten etter 1. og 2. plass i 2. og 3. seilas, men svakere plasseringer mot slutten av mesterskapet ga mange poeng og 30. plass sammenlagt i gullfeltet.

Sammenlagtseieren gikk til grekeren Alexios Katsios foran Shahar Jacob fra Israel og Toma Visic fra Kroatia.

Brage Wiik-Hansen hadde 6. og 10. plass som beste enkeltplassseringer, og endte 72. plass i gullfeltet.

 

Kjetil Blindheim Hole endte 14 i sølvfeltet, Lars Reidulff 19 og Petter Mollerup 40 i bronsjefeltet.

Vindgudene var dessverre ikke helt på arrangørens side under mesterskapet med det resultat at det ble en dag uten seiling og en dag der kun ett av guttefeltene fikk seilt ett løp.

Men som man ser: Da bruker man tiden til noe annet.