EM i X41 One Design

Tre norske båter klare for  Europamesterskapet som går rundt St. Hans i Tyskland.

Publisert

Det er klart for det første EM for den ISAF godkjente storbåtklassen X-41 One Design.  Arrangementet finner sted under Kilerwoche fra den 22. til 28. juni. Båter som er klare fra Norge er så langt Thomas Føyen + crew, Thomas Oksmo + crew og Carl Jansen fra Bergen og hans team.

Etter premieren i fjor sommer i København med i overkant av 30 båter  det at nærmere 40 båter vil stille til start i Kiel.  Flere norske  team har dette som hovedmålet i år og det forventes at 4 til 5 lag  satser mot mesterskapet.  Det blir garantert et tøfft felt, men med flere timer i båt og spissing av team er ambisjonsnivået høyt for flere av de norske lagene.

For å bidra til bedre utvikling har den norske X41 klasseklubben tatt initiativ til trening utover et tett program med rankingreggataer.  Og arrangerer en egen treningssamling i Drøbak tidlig i mai med Espen  Guttormsen som treningsressurs i tillegg til annen ekspertise som vil være  plass som blant annet Dan Pettersen fra X yacht og Nordic Mast. Se mer  vår hjemmeside www.x-41.no

Powered by Labrador CMS