Sebastan Wang-Hansen
Sebastan Wang-Hansen

EM-start i dag

De norske brettseilerne er på Sicilia for å seile EM. I dag begynner moroa.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Maria Mollestad er EM-klar

Her er seilernes egen forhåndsrapport:

Vi har vært i Modello på Sicilia og trent i over en uke nå,  og vi har hatt veldig fine treningsforhold og fantastisk sommervær. Vi har hatt både lite vind og planevind, flatt vann og store bølger. Vi har altså fått en smakebit på de fleste forholdene Mondello har å by på, og føler oss ganske godt forbredt til regattastart.

RS:X klassen har de siste tre årene arrangert senior og junior EM sammen,  så dette er et stort arrangement og stranden er full av RS:X seilere i alle aldre.  Det er alt fra olympiske mestere til seilere som har startet å seile i år som stiller til start. Det er en utrolig god atmosfære her, og vi stortrives blant  likesinnede mennesker.

Det er landslags seilerne Sebastian Wang-Hansen og Maria Mollestad som har mest erfaring i den norske troppen, og begge har et mål om å bli topp 15 i denne regattaen. Etter gode resultater i Euro cupen i Medemblik er dette helt klart innefor rekkevidde, men nivået her er høyt og det skal seiles bra for å nå det.

Arthur Ulrichsen, Sjur Funnemark og Georg Knutsen er de tre andre norske seilerne vi har i seniorklassen. For alle disse tre er det første året som seniorer og første gang de deltar i en så stor regatta. Hvis noen av de klarer å kvalifisere seg til gullfeltet(topp 50%) hadde det vært en imponerende prestasjon første året i seniorklassen.

Blant juniorene våre er det Marie Nustad som er det store håpet med mål om en topp 10 plassering.  Det er et stort skritt opp fra i fjord, men som siste år som junior og mye trening det siste året er det et realistisk mål. Endre Funnemark, Arne Frithjof Askvik, Hanna Kirkestuen og Kaja Mobekk er med for første gang. For de vil det viktigste være å få erfaring og å ha det gøy på regattabanen.

Nå er vi så klare som vi blir for regattastart. Finpussen på utstyret er gjort, og nervene har kommet krypende.  På værmeldingen ser det ut til at det skal blåse lite de neste dagene, så vi stålsetter oss for harde dager med mye pumping. Vi gleder oss til å komme på vannet og gi alt! Følg med på resultater, filmer og bilder på hjemmesiden