FÆRDERSEILASEN

VISES: Alle som aktiverer sin Embark-app under Færder?n, vil bli vist i kartet som legges ut på SEILmagasinets Færderseilas-side.

Vis de hjemme hvor du er!

Med enkle grep kan du vise alle som er hjemme hvor du er i Færderseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Oppskriften er svært enkel:

• Last ned appen «Embark» i App Store eller Google Play

• Registrer deg som bruker

• Tillat at «Embark» viser i kartet hvor du er

Gjør du dette, vil båtens posisjon vises i kartet som er lagt ut på SEILmagasinets Færderseilas-side. Da kan alle se hvor du er – og hvordan det går med dere. Og du kan se hvordan dere ligger an i fohold til konkurrentene. Forutsetningen er selvfølgelig at så mange som mulig foretar seg de tre grepene:

• Last ned appen «Embark» i App Store eller Google Play

• Registrer deg som bruker

• Tillat at «Embark» viser i kartet hvor du er

Kristin Omholt-Jensen i Embark, som er en norsk karttjeneste, gir den spesifikke oppskriften for tilgjengeliggjørelse slik:

1 Åpne meny og trykk trafikk - > trykk «slå på Embark trafikk»

2 Trykk på endre/legg inn informasjon om din båt og be folk legge inn informasjon om båten (i alle fall navn på båten)

Må være innlogget

Alle som vil vise seg frem i Embark-kartet må være innlogget under seilasen; du må med andre ord ha gitt Embark tilgang til mobiltelefonens posisjon. Det er det ene.

Det andre er at også de som skal se båtenes posisjon, må være innlogget i Embark. Det betyr at om du har et publikum der hjemme, så tips også dem om å laste ned Embark-appen – eller Embark på PC-en. Da vil de kunne se alle båtene som har tilgjengeliggjort sin posisjon.

– Vi har dessverre ikke noen filterfunksjon ennå som gjør at du kun kan se kun Færder-deltagerne, så du vil se alle båtene i området i karet. Og nettopp derfor er det fint om den som vil vise posisjonen sin, som vi håper mange vil, for eksempel merker den med båtens navn, sier Kristin Omholt-Jensen i Embark.

Flere andre funksjoner

I Embark kan du også lagre sporet ditt som viser hvor du har seilt – og du kan spare på det til neste år. Embark har også en rekke andre muligheter. Det er først og fremst et sjøkart, men i tillegg til det kan du legge inn både bilder og kommentarer – og dele disse med andre seilere.

Du kan med andre ord også bruke Embark i sommerferien og under høstens seilaser.