En biff og to kalde pils, takk
En biff og to kalde pils, takk

En biff og to kalde pils, takk

Det var det første seilerlegenden Sir Robin Knox-Johnston ba om da han igår kom til mål i Fremantle etter 68 døgn i sjøen

Publisert

Med tiden 68 d 0 t 57 m og 15 s gjennoførte Sir Robin den 12000 nm lange etappen fra Bilbao til Fremantle  på 3. plass i sin egen Velux 5 Oceans jorden rundt regatta. Han var langt bak vinneren Bernard Stamm pg greide pallplassen takket være at Mike Golding og Alex Thomson måtte bryte seilasen. 60 foteren «Saga Insurance» var i rimelig god stand ved ankomsten, men Sir Robin trenger nye spiler til storseilet og utbedring av elektronikken ombord før han kan fortsette regattaen som starter neste etappe 14. januar. De gjenværende fem båtene skal da seile fra Fremantle til Norfolk på USAs østkyst.

Seilerlegenden hadde håpet å komme i mål før jul, men fikk jard kryss på slutten og måtte ta til takke med et enkelt julemåltid ombord bestående av frysetørret kylling. Ikke rart at hans første ønske da han igjen satte føttene på landjorden var to kalde pils og en biff med pommes frites.

Han synes de 68 dagene det hadde tatt ham å seile fra Bilbao var mindre imponerende enn 147 døgn med Suhaili fra England til utenfor  Melbourne for 38 år siden. Han var glad for 3. plassen, men hadde håpet å bruke under 50 døgn på etappen og dermed komme nærmere teten. Det verste været på turen var de to første døgnene da det blåste orkan i Biskaya.

- Dette var en hard gjennomkjøring. Nå skal jeg være vel forberedet til den neste etappen, sier Sir Robin.

Powered by Labrador CMS