Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Brillesystem fra Adidas

En brille som løser problemet
En brille som løser problemet

En brille som løser problemet

Briller som dugger og blir fulle av salt? Skift til kontaktlinser, da vel! Men nei, så enkelt er det ikke for alle brillebrukere. Ikke rent få har en dioptri og/eller en astigmatisme som gjør det mer eller mindre umulig med kontaktlinser.

Publisert

Greta er blant dem, og hun måtte bare hive en dyr linseløsning som skulle være «såå bra», men som viste seg ikke å være brukelig i det hele tatt.

Ærlige optikere innrømmer det; det fins ganske mange øyne som ikke vil ha glede av kontaktlinser. Solbriller med såkalte styrkeglass er bra til spaserbruk, men det går ikke i en ordentlig, beskyttende sportsbrille.

BRILLE I BRILLEN. Men så har vi løsningenfra Adidas. Det er mer et system enn en sportsbrille, for den har utskiftbare beskyttelsesglass (i polykarbonat - råsterkt, altså), og med ergonomisk passform som beskytter øyene mot trekk og nedbør, men som likevel lufter godt nok til å unngå dugg i de fleste tilfeller så lenge vi er utendørs. Trikset er en innsats med «styrkeglass» i henhold til personens egen brilleseddel.

Etter en vinter i Alpene og en sommer på sjøen, kan Greta bare bekrefte at hun endelig har funnet løsningen på sine øyeproblemer under sportslig utfoldelse.

Men dyrt, det er det. Utgangspunktet er en vanlig sportssolbrille med svettekant og utskiftbare glass. Og fordi den bærer et merkenavn (og sikkert fordi den er god også) koster den kr 2500-3000. Men så forlanges det, tro det eller ei, hele kr 600 for den lille, beskjedne innfatningen til styrkeglassene. Da kommer hele greia på kr 3100-3600- før du betaler for styrkeglassene. Da er du fort oppe i 5000 eller mer. Det koster altså flesk å ha problemsyn når man skal sporte litt mer enn vanlig turgåing. Men er det verdt prisen?

Greta er ikke i tvil om det.