En grei begynnelse

Ragna og Maia Agerup på 10. plass etter første dag i Weymouth.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Ragna og Maia Agerup kalte starten på verdenscupen i Weymouth for OK.

– En grei begynnelse, kaller tvillingsøstrene Agerup starten på verdenscupen i Weymouth, der seilasene foregår på OL-banene fra 2012-OL. I dag var de

Med det ligger de best an i duellen med Helene Næss og Marie Rønningen om å få reise til prøve-OL i Rio de Janeiro senere i sommer.

1. regattadag av verdenscupen bød på ca. 15 knops vind – noen ganger litt sterkere noen ganger litt mindre.

– Det var litt skftende med vindkast og løyer. Dessuten kom det inn noe vanskelig sjø på tvers av vindretningen som gjorde det utfordrende, forteller trener Jacob Haug, som er leder for den norske troppen i England.

SVART DAG

I Laser-klassen var det Herman Tomasgaard som hadde den beste dagen med en 13. plass sammenlagt. For Kristian Ruth og Henrik Begby ble dagen bokstavelig talt svart. Henrik startet med sisteplass i det 38 båter store feltet og avanserte til 35. plass i andre seilas. Kristian åpnet med en til ham å være svak 29. plass og ble disket i 2. seilas på grunn av tjuvstart etter black flag-regelen.

Anders Pedersen klarte seg godt i Finnjolle med 11. og 13. plass blant 24 seilere, mens Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Martinsen ligger på 26. plass i Nacra 17.

DISK

Sonar-laget med Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen åpnet flott med å vinne første seilas, men var innblandet i en situasjon i den andre seilasen og ble nummer fire. Det endte videre med at de ble protestert på – og ble disket.

Verdenscupen fortsetter med baneseilaser frem til lørdag og avsluttes for OL-klassene med direkteoverførte nett-TV-seilaser for de 10 beste på søndag.

– Der håper vi å få med noen representanter, sier Jacob Haug.

Torsdag er det varslet tilsvarende vind som i dag.