En stemning man husker

Vissnok regnet det «katter og kaniner» under Færderseilasen. Men at det var stemningsfullt utover natten kan ingen nekte for.

Publisert

SJELDENT SKUE: "Queen Victoria 2" på vei ut Drøbaksund med færderbåter på alle kanter. Foto: Monika Michalski.

Monika Michalski og samboer Tor-Kristian Øines lå til kai ved Oscarsborg. Her hadde de god utsikt til seilbåtene som passerte, eller kanskje enda riktigere, ventet på å passere Drøbaksund utover natten mot lørdags morgen.

Til tross for en meget regnfull natt var det et uvanlig flott syn med alle lanternene fra båtene som fortsatt var under seil eller som etterhvert ankret opp før utløpet til Drøbak.

Lysende kjempe

Mest spektakulært var det uten tvil da kjempecruiseskipet "Queen Victoria 2"  sakte, men sikkert gled gjennom sundet, i full flombelysning. Foran giganten lå to skøyter som hadde som eneste oppgave å be seilerne om å flytte seg....

Monika Michalski har foreviget det stemningsfulle øyeblikket med bildene over, hvor skipet flankeres av seilbåter på alle kanter.

Glede over runding

At gleden over å slippe gjennom stillebelte og passere Filtvet var stor for mange viser også bilde vi har fått fra Stian Andre Holmedahl om bord i båten «Perle» med skipper  Oluf Schou.

– Som dere der er det vi som tar bildet og derfor IKKE oss på bildet, men vi synes det var så artig at vi måtte ta bilde, skriver Stian Andre Holmedahl.

Powered by Labrador CMS