En tredel av skipperne er damer

Ifølge startlistene seiler 36 båter med kvinnelige skippere i årets Færderseilas. Sterkest representert er damene i First Class 8-klassen, hvor en tredel av skipperne er damer.

Publisert

VIL HA FLERE KVINNER  Marte Øhrn på «Two Bears». Foto: private.

Marte Øhrn (36) startet å seile aktivt i fjor sammen med kjæresten og en kompis. De to kameratene har seilt aktivt i mange år og var  mannskap på vinnerbåten i First Class 8 i Færder'n i fjor.

I fjor kjøpte de seg også en egen First Class 8 for første gang og pusset den opp.

Nå har gutta lært opp Marte, som er satt til å være skipper i år. I tillegg skal de ha med to nye seilere.

–Vi har nå seilt en del sammen og funnet våre favorittoppgaver.- derfor har jeg fått æren av å være skipper. Så vi får vi se om det holder til mål.

Morsom båt

– First Class 8 er en utrolig morsom båt å seile, du får fort føling med vinden, seilene og havet. Den er også en lavbudsjettsbåt, sier 36-åringen, som seiler tirsdagsregatta hver uke i Gåsekalven Seil Selskap i Melsomvik ved Tønsberg.

Ettersom de to båteierne heter Bjørn-Eril Jørgensen og Bjørn Falleth, ble navnet  naturlig nok «Two Bears».  Men i logoen har Marthe klart å få lurt inn ei dame.

Håper på kvinne blant topp tre

– Vi gleder oss til Færderen og håper at det vil bli en båt med kvinnelig skipper blandt de tre  beste plasseringene i klassen. Det burde det være gode muligheter for siden vi er tre kvinnelige skippere i klassen, understreker Marte, som synes det er kjempegøy at jentene er med og at flere tør å ta roret.

Powered by Labrador CMS