Endelig litt vann mellom båtene

Volvo Ocean Race båtene har fulgt hverandre som skygger siden start og avstanden mellom dem har vært marginal. Nå er det sprekk i feltet, men utfordringene er mange lenger ut i etappen.

Publisert Sist oppdatert

De siste 24 timene har vært alt annet enn tradwind seiling. Lett og ustabil vind i tillegg til Golfstrømmens uransakelige veier har gjort seilingen vanskelig. Etter at de seks båtene tidligere ha ligget temmelig samlet og innenfor øyekontakt har de vanskelige forholdene og ulik trim åpnet opp distanse. Ombord på sammenlagtlederen «Abu Dhabi», kommenterte Justin Slattery som på et tidspunkt hade tre båter innenfor synsvidde hvordan alle hadde ulik trim. - I hvert fall en av oss må ta feil, fastslo han.

Med vinden vandrende rundt nesten hele kompassrosen har det vært mange jibber og seilskift. Nå er feltet på slør på styrbords halser mot øst, på vei mot grensen arrangøren har lagt i kartet mot isområdene og holder en fart på rundt ti knop. Forventet ankomst Lisboa er nå 28. mai.

Ifølge «Dongfeng» skipper Charles Caudrelier har gårsdagens vanskelige forhold bare vært forsmaken på hva som er i vente. - Dette er langt fra enkelt, sier han. - Høytrykket ved Azorene er som en massiv vegg foran oss. Hvordan man skal komme seg gjennom er ikke godt å si. Man kan seile rundt i nord, men det er ekstra distanse, eller man kan ta sjansen og forsøke å komme gjennom på den korteste kursen Da risikerer man å bli lggende. Dette kan avgjøre etappen, sier franskmannen.

Rekkefølge kl 0320 idag

1 Team Brunel

2 MAPFRE + 7.3 NM

3 Abu Dhabi Ocean Racing + 7.8 NM

4 Team Alvimedica + 11.5 NM

5 Dongfeng Race Team + 13.2 NM

6 Team SCA + 20.1 NM