Ericsson 3 tok andreplass i siste seilas

Galway (30. mai) - Nordiske Ericsson 3 klarte endelig å hevde seg helt i toppen under baneseilasene på lørdag. Aksel Magdahl, Eivind Melleby, Arve Roaas og de andre seilerne på Ericsson 3 avsluttet dagen med en pen andreplass.

Publisert

Ericsson 3 har prestert best på de lange havsetappene i Volvo Ocean Race så langt. De har aldri fått det helt til å stemme på de korte baneseilasene i havnene. Men på lørdag løsnet det i Galway, Irland.

 

De åpnet med en 5. plass, men i den neste og siste baneseilasen tok de en andreplass. Skipper Magnus Olsson var så glad at det virket som han hadde vunnet hele regattaen.

 

- Vi pleier å si at en aldri er bedre enn den siste seilasen, og da er vi jo nest best, jublet en glad skipper.

 

De to resultatene sammenlagt plasserte dem på en fjerdeplass. Amerikanske Puma vant foran de to spanske Telefonica-båtene som alltid trives i lette vinder. Ericsson 4 ble nummer to totalt i Galway.

 

Den irske vestkysten bød på høysommer og lette vinder. Det er forhold som ikke er de beste for de to Ericsson-båtene.

 

- Men det var gode lettvindsforhold med en jevn bris. Vi gjorde nesten alt riktig: Taktikk, manøvrer og rundinger satt veldig bra, sier Olsson, som også berømmer rormannen Thomas Johanson og ikke minst publikum.

 

  - Vi er vant til å seile alene ute på havet, og så kommer vi hit og får seile foran 30-40.000 publikum. Helt fantastisk, sier Olsson.

 

Nå er det en uke med forberedelser foran etappen til Marstrand i Sverige som venter seilerne. De forventes å være fremme 10. juni.

 

Powered by Labrador CMS