Ericsson 4 i mål

Torben Grael og det internasjonale laget på E4 gikk over mållinjen utenfor Cape Town kl 05.54 GMT idag morges og tok dermed etappeseier og ledelsen i Volvo Ocean Race sammenlagt

Publisert

Etter de siste dagenes seiling, der E4 satte ny 24 timers rekord og med trygg ledelse til konkurrentene, var det ingen overraskelse at det var Torben Grael og mannskapet hans som krsset mållinjen først idag morges. Laget har på denne etappen der de har slåss, først og fremst med amerikanske «Puma» at de behersker båten under alle forhold.  Juan Kouyoumdjians videreutviklng av vinnerbåen fre forrige Volvo Ocean Race ser også ut til å holde stand i forhold til årets generasjon båter, selv om E4 ikke synes på langt nær å ha det samme fartsoverskuddet i forhold til konkurrentene som forgjengeren, som for øvrig deltar med heder («Delta Lloyd») også i dette racet.

Ericsson båtene har hatt tydelig fordel av den lange treningsperioden ved Lanzarote og viste det særlig det blåste på det meste, da E4 dro fra konkurrentene for alvor. Med etappeseieren har E4 tatt ledelsen sammenøagt i Volvo Ocean Race, med 14 poeng, ett poeng foran «Puma» som er ventet i mål tidlig på ettermiddagen idag.

Vinneren av den første etappen har tradisjonelt også vunnet selve Volvo Ocean Race, men det er ingen grunn til å avskriver konkurrentene, særlig ikke «Puma» som med mindre tid til forberedelser har lært mye på den første etappen. De to lederbåtene har vært innenfor synsvidde mesteparten av etappen og har i perioder nærmest drevet matchseiling.

Torben Grael sa da han la til kai idag morges: - Det er fantastisk å være her. Det har vært en flott tur med mye fart og jeg er veldig fornøyd med hva vi har utrettet. Jeg antar vi kunne se Puma i 70% av tiden og jeg er glad for at vi greide å være foran ved skåringspunktet Fernando de Noronha og i mål. Det er herlig å vinne.

Puma er ventet i mål ved 16-tiden idag, mens Aksel Magdahl og Eivind Melleby på E3 stadig ligger an til å ta en imponerende 3. plass med målgang ved 03-tiden natt til mandag, ca to timer foran «Green Dragon».

Team Russia er i StealthPlay fra 01.00 idag morges i forsøk på å innhente Telefonica Blue som ligger på plassen foran. Båten vil igjen være synlig på posisjonslistene etter 13:00 idag.

Powered by Labrador CMS