Ericsson har tatt opp jakten

Etter hvert som feltet har seilt seg inn i en stabil passatvind har Ericssonbåtene fått de forholdene som passer dem best. Nå er jakten på Telefonica Blue igang.

Publisert

Det har vært enerverende døgn siden starten i Rio med drivseilas og lokale vindflærer. De lette seilene har også vært skadet etter å ha blitt slått mot riggen i dønningene. Dette har vært forhold som har gitt Telefonica Blue full uttelling og Bouwe Bekking og mannskapet har funnet det rette sporet under land der det tidvis har vær gunstigere vindforhold. Også Delta Lloyd som navigeres av Wouter Verbraak har hatt er gunstig kursvalg og lå lenge på 2. plass i feltet.

Nå er det Ericssonforhold

Siden middagstider igår har imidlertid forholdene stabilisert seg og feltet har seilt seg inn i en mer stabil passatvind der båtfarten har kommet opp i 15-16 knop på slør. Dette er forhold som passer Ericssonbåten bra og E4 og E3 har nå seilt seg opp på 2. og 3. plass. Det er stadig et stykke frem til Teleblue, men holder Ericssonbåtene koken er det mulig å innhente den spanske båten før passering av skåringspunktet ved Fernando de Noronha utenfor Brasils østligste punkt.

Powered by Labrador CMS