Ericsson inn i stilla

Ericsson er nå ved Bjerkøya i Vestfjorden, 400 meter foran Kong Harald i Fram XV, men vinden løyer.

Publisert

Svenske Ericsson holder forspranget i Færderfeltet, og er nå i ferd med å nå Bjerkøya i Asker. Bak Ericsson halser Kong Harald i i Fram XV og trimaranen Camilla. De to sistnevnte ligger side om side, og veksler på annenplassen i feltet. Ingen av de tre i ledertroikaen seiler i samme klasse.

Ericsson er en såkalt V-70, det vil si en av deltagerbåtene i siste Volvo Ocean Race rundt jorden. Kongens båt Fram XV er en Farr 50, som stiller i IMS-klassen, der 13 båter er påmeldt i klassen. Camilla er en trimaran i flerskogsklassen.

De tre seiler for nordvestlig vind, og står for styrbords halser ut fjorden, ifølge vår reportasjebåt ved Bjerkøya. Nordavinden ute i fjorden er imidertid i ferd med å løye, og seilene på Ericsson henger nå slappere enn den siste tiden.

Ved startstreken blåser vinden fra sør. De største klassene har startet med fint driv ut fra start. Siste start i Oslo går nå kl 15:45.

Følg tracking her

Du kan se webCam fra starten  av Færderseilasen her.

Seilas.no gir bringer fortløpende nyheter fra Færderseilasen fra start til mål. Følg med på plasseringer, vindskift og annet som skjer under seilasen. Du kan også følging tracking av IMS samt First 40.7, LYS mindre enn 1,39 og LYS fra 1,35 til 1,38.

Powered by Labrador CMS