Ny design i laserklassen

– Et kvantesprang for klassen vår
– Et kvantesprang for klassen vår

– Et kvantesprang for klassen vår

Laserklassen forhaster seg ikke.

Publisert Sist oppdatert

Ingen skal kunne si at laserklassen forhaster seg. For første gang på 40 år har laserklassen endret sitt seildesign.

Det nye designet er kjent som Standard Mark II og skal ifølge den internasjonale klasseklubben være et resultat av tusenvis av designtimer og på vannet-testing i samarbeid med seilmakere, laserbyggere og seilere.

Det som skiller rent visuelt er at det nye designet har radiale paneler og et størrre vindu for bedre sikt. Det er også benyttet en tyngre duk, 4,5 oz, og man skal ha redesignet løsningen i forliket for å redusere rynker i seilet.

– Dette er et kvantesprang for klassen vår, sier presidenten i det internasjonale laserforbundet, Tracy Ushe, på deres nettsider.

– I mange år har den hyppigste klagen angående Laseren vært et utdatert seildesign. Vi har lagt ned mye tid og krefter i det designet og vi er veldig fornøyd med resultatet.

Ifølge klasseklubben er det nye designet, som det er med alle endringer i Laser, blitt nøye designet for å være bakoverkompatibel med eksisterende utstyr, noe som betyr at det ikke ble utviklet for å gi bedre ytelse. I stedet skal Mark II gi bedre holdbarhet og brukervennlighet.

Mark II-seilet ventes å være tilgjengelig i slutten av 2015, med verdensomspennende tilgjengelighet ved tidlig 2016. På grunn av lanseringstidspunktet i forhold til OL vil ikke det nye designet bli brukt i Rio de Janeiro, etter avtale med Det internasjonale seilforbundet (ISAF).