Express først i Stavanger

Expressen ” Team Extension” vant nyttårsseilasen i Stavanger i går, som gikk av stabelen i frisk vind og ikke uten dramatikk.

Publisert

Arkivfoto: Seilas

Årets vinner av nyttårsseilasen ble ”Team Extension” med Expressen NOR 70, ”Extension”, melder Stavanger Seilforening.

– Det var en utrolig vellykket seilas. Været var flott, det blåste friskt og 42 seilbåter deltok i år, sier en av arrangørene, Ståle Tønnesen.

Premieutdelingen foregikk lørdag kveld på de røde sjøhusene i Stavanger sentrum.

”Extension”, Bavaria 46 og ”Rainbow Dancer” tok de tre første plassene i nyttårsseilasen, som ble arrangert etter den såkalte Gundermetoden, der første båt i mål vinner.

Mann over bord

Fire personer falt over bord fra to båter under nyttårsseilasen som startet 11.50 lørdag formiddag. Tre personer hang i sleiden på dekket til den ene båten og ble berget ombord av de andre på båten.

Men en mann i 40-årene var litt mer uheldig og falt fra den ene båten ut i sjøen mellom Hundvåg og Dusavik. Han ble hentet av en seilbåt i nærheten, og fraktet til redningsselskapets båt som sto standby, melder Stavanger Aftenblad.

Stavanger seilforening har vært streng med påbudet om å bruke redningsvest, skriver avisen. Alle fire som datt over bord hadde redningsvest på seg. Alle fire er god form. Uhellet oppsto da båtene kastet styringen.

Utenom denne dramatiske hendelsen mener arrangørene at seilasen var vellykket.

Les også: Neglespretten i Bergen avlyst etter forlis

Powered by Labrador CMS