Extreme 40 katamaraner i Volvo Ocean Race

Etter at de superraske 40 fots katamaranene ble et populært innslag i havneregattaene i forrige Volvo Ocean Race, har Knut Frostad besluttet å gjenta suksessen

Publisert

Extreme 40 regattaer blir en del av underholdningen ved enkelte av havneanløpene i det kommende Volvo Ocewn Race. Båtene skal delta både i Alicante, Singapore, Qingdao, Boston og Stockholm med inntil 10 båter.

Extreme 40 er en ny generasjon mellomstore sportskatamaraner og er et resultat av Tornado seileren Herbert Dercksen initiativ. Båten er strengt entype og er laget for innshore og korte offshore regattaer. En slik båt var påmeldt årets Føærderseilas, men valgte ikke å komme da forholdene under tilbringerseilasen var i røffeste laget for båten som kun seiles av fire personer og ikke tåler ekstreme forhold.

Konseptet er ellers enkelt, båtene kan demonteres og er enkle å transportere i en container, de er forholdsvis lette å seile og veier lite.

Seilingen med disse båtene i Volvo Ocean Race vil finne sted i tidsrommet mellom in-port seilasene og starten av påfølgende etappe. I det forrige Volvo, seilte Extreme 40 i mer enn 80 seilaser i fire land i løpet av syv måneder.

Powered by Labrador CMS