DIN MENING: Hviklen fortjener å få pris HH44, Neel 52 eller Outremer 52

Stem på årets flerskrogsbåt

Hvilken er best, HH44, Neel 52 eller Outremer 52. Vi vil høre SEILmagasinets favoritt til Årets Båt i Europa.

Publisert Sist oppdatert

20. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, performance cruiser, flerskrogsbåter og spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor SEILmagasinet er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i Frankrike og Spania i høst.

Hva syns du?

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i SEILmagasinet å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

HH44

Kompakt luksus: Hudson Yacht Group lager lette og avanserte karbon-katamaraner. HH44 er en kul og ekstrem katamaran, den minste i serien. 44-foteren koster fra 1,2 millioner euro uten moms.

Outremer 52

LANGT PÅ TO SKROG: Outremer 52 byr på enda mer komfort, men samtidig ha seilegenskapene Outremer er kjent for. Outremer 52 bygger videre på ideer utviklet for 55-foteren som ble Årets Båt for to år siden. Herligheten koster fra 1,2 millioner euro uten moms.

NEEL 52

Neel 52 starter på 1 million euro uten moms. Den vi seilte koster 1,3 millioner.
TURSEILER PÅ TRE SKROG: Neel 52 har mer seil, er lettere og har lavere tyngdepunkt enn forgjengeren. En trimaran har en mer fordelaktig stabilitetskurve enn en katamaran. Neel 52 starter på 1 million euro uten moms. Den vi seilte koster 1,3 millioner.