SNUR DELTAGERTRENDEN?

DOBBELT SÅ MANGE: Så langt er det dobbelt så mange som vil seile Færder?n i forhold til i 2016.
DOBBELT SÅ MANGE: Så langt er det dobbelt så mange som vil seile Færder?n i forhold til i 2016.

Færder’n godt foran skjemaet

Færderseilasen har dobbelt så mange påmeldte per i dag som regattaen hadde på samme tid i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Det ser ut til at KNS’ målsetting om å snu en årviss, negativ deltagertrend i Færderseilasen,  godt på vei ser ut til å kunne gå i oppfyllelse. Per i dag er det 157 påmeldte båter mot 74 på samme tid i 2016. Det er over dobbelt så mange!

TurGLEDE øker

Den mest markante endringen når det gjelder sammensettingen av dem som har meldt seg på til nå, er at av de påmeldte er det en større andel seilere i turklassen «TurGLEDE» enn det var i 2016. Ved utgangen av mars 2016 hadde denne klassen 16 prosent av deltagerne. I 2017 er denne prosentandelen økt til 22 prosent. Ialt teller TurGLEDE-klassen nå 34 båter.

TurGLEDE-klassen ble introdusert i 2016 som en enkel innstegsklasse og introduksjon til Færderseilasen. Deltagerne kunne starte når de ville innenfor to tidsintervaller – før og etter de ordinære startene – og alle båtene ble utstyrt med en trackingenhet som automatisk registrerte start og innkomst. Det eneste deltagerne kunne konsentrere seg om, var å seile fra Oslo til Horten.

I år blir det målgang i Tønsberg i stedet for Horten, og kanskje har dette nyhetens interesse og har vært bidragsgivende til at det er betydelig større interesse for Færder’n i år enn i 2016 – så langt. Et annet moment er at påmeldingen ble åpnet tidligere i år, og at KNS har lokket med «early bird»-premier til de som er tidlig ute med påmeldingen.

Små endringer ellers

Når det gjelder de øvrige påmeldte deltagerne, trer det ikke frem noe mønster som røper endringer med hensyn til hvem som deltar.

  • Shorthanded-seilerne utgjorde i 2016 tilsammen 7 prosent av de påmeldte. I år er 8 prosent av de påmeldte shorthanded-seilere.
  • Turseilerne som samlet gruppe – de vanlige tur-klassene og TurGLEDE-klassen – utgjorde 31 prosent i 2016. I år er det 32 prosent turseilere.
  • 60 prosent av de påmeldte per i dag er dermed med andre ord vanlige regattaseilere. I 2016 utgjorde gruppen 38 prosent.
PÅMELDINGSTAKT: Slik var påmeldingsmønsteret til Færderseilasen i 2016. Den store megden seilere meldte seg på i mai.
PÅMELDINGSTAKT: Slik var påmeldingsmønsteret til Færderseilasen i 2016. Den store megden seilere meldte seg på i mai.

Mengden kommer i mai

I 2016 var det påmeldt tilsammen 642 båter. 2 prosent av dem meldte seg på i februar, 10 prosent i mars og 18 prosent i april. Den store bolken, 67 prosent meldte seg på i mai, mens etternølerne, 3 prosent, meldte seg på i juni tett før regattaen startet.

[Artikkelen fortsetter under skjemaet]

Om den lovende påmeldingsstarten til årets Færderseilas vil resultere i en større deltagelse når regattaen starter, eller om den kun røper en forskyvning i påmeldingstakten, skal det bli spennende å se.