Fantomseiling av Ruth
Fantomseiling av Ruth

Fantomseiling av Ruth

Etter å ha seilt sin beste regatta noengang er Kristian Ruth klar for medaljefinalen imorgen i Sail for Gold regattaen i Weymouth.

Publisert

Ruth viste idag at han er i ferd med å bli en komplett seiler som behersker all forhold. I motsetning til tidligere i uken har det idag vært lett - og mellomvind i Weymouth. Dagens plasseringer 3, 9 og 4 er imponerende i dette feltet der verdenseneren Paul Goodison som før dagens seilaser ikke hadde slått Ruth i noen av seilasene Ruth fullførtel. Idag kom han imidlertid sterkt  og med to førsteplasser i de siste seilasene klatret Goodison til 2. plass i feltet. Nå får Kristian Ruth mot alle odds seile finale imorgen, med mulighet til å klatre ytterligere et par plasser i sammendraget. - Dette er min beste regatta noengang, sier en begeistret Kristian Ruth til Seilas. - Bedre en noen av dem jeg seilte i Australia sist vinter.

Det er nå dobbelt engelsk i tet ved Nick Thompson og Goodison, mens mannen som ledet før dagens seilaser, tyske Malte Kamrath har falt ned til 3. plass, slått at Ruth i alle dagens seilaser. Uten havariene, eller bare med ett havari, hadde Kristian Ruth hatt gode sjanser til å komme på pallen.

Stian Tuv seiler seg også oppover i feltet med blant annet en 4. plass idag. Hans 16. plass etter dagens seilaser er endelig for hans del.

Også Jannicke Stålstrøm er klar for morgendagens medaljefinale. I et blandet felt er hun femte beste jente og nr. 6 sammenlagt. Med en god plassering imorgen er pallplass og medalje innen rekkevidde. Engelske Bryony Shaw we det lite å gjøre med. Hun hadde to 2. og en 3. plass i dag og ligger 12 poeng foran Blanca Manchon ESP som også burde ha sølvmedaljen i lomma.

Powered by Labrador CMS