Favorittene har mesterskapene inne
Favorittene har mesterskapene inne

Favorittene har mesterskapene inne

Det ser ut til å gå NM-veien både Kristian Ruth fra Asker og Eivind Melleby fra Bundefjorden. Kanskje?

Publisert

I helgens pågående NM for Laser og Drake har de to storfavorittene, Kristian Ruth i Laser og Eivind Melleby i Drake, tatt et solid grep om sammenlagtlisten.

TRE STRAKE. Kristian Ruth  fikk første dag god motstand av Mathias Mollatt fra Moss – de hadde en seier og en annenplass hver – men under lørdagens seilaser ble det klart hvem som er sjefen. Tre strake seire og en annenplass ga Ruth 14 poengs forsprang på annenplassinnehaveren, som nå ikke lenger er Mollatt, men Anders Pedersen fra Drøbaksund.

Mathias Mollatt ligger før siste regattadag på 3. plass.

Foreløpige resultater.

LIK UTVIKLING. Tilsvarende utvikling er skjedd i Drake-klassen, der Eivind Melleby var litt beskjeden under åpningsdagen, for så å komme «grusomt» tilbake i går med tre spikere. Det betyr at han, Vidar Hansson og Kjell Jensen nå innehar en soleklar mesterskapsledelse foran Peder Lunde jr. fra KNS og Jørgen A. Paulsen fra Bundefjorden.

NM? Spørsmålet er imidlertid om Eivind Melleby & Co eventuelt vil kunne få kalle seg for norgesmestre, for med bare 18 startende båter – av de 22 påmeldte – tilfredstiller ikke mesterskapet kravet til 20 startende båter – som det må være dersom det skal utdeles offisielle NM-medaljer.

Skal det vanke NM-medaljer under premieutdelingen på Blakstadtangen i Asker i dag, må det dukke opp minst to Draker til som får status som startende…

Foreløpige resultater.

KONGEPOKAL. I Laser-klassen er ikke det noe problem. Der deltar det 31 båter, mens NM-kravet for OL-klasser er kun fem startende båter. I tillegg til NM-medaljer, vil også årets kongepokal tilfalle vinneren.

Verdt å merke seg på Laser-banen er det at flere unge Laser Radial-seilere, som har rigget båten til standard seilareale for anledningen, gjør det godt: Mikkel Berger fra Drøbaksund ligger på 5. plass og Nichlas Small, Vestfjorden på 6. plass.