Favorittene vant

Stian Tuvs seier i Melges 24 imponerte mest under Hankø Race Week.

Publisert

Melges klassen var også Nordisk Mesterskap, men kun en håndfull båter av de 40 påmeldte var ikke norske. Melgesklassen har fått et realt oppsving det siste året. I fjor var det bare 24 Melges med på Hankø og i 2006 kun 19.

Magnet på toppseilere

Melgesklassen tiltrekker seg norges seilerelite og resultatlisten er full av tidligere OL-seilere og andre profilerte norske seilere. Det var derfor meget imponerende av unge Stian Tuv og gå helt til topps i klassen. Tuv var lenge kandidat for OL i Laser, men den eldre og mer rutinerte Kristian Ruth trakk til slutt det lengste strået.

Har kjøpt 49er

Mens resten av OL 2008 laget seilet regatta i Kiel, fikk Stian Tuv mulighet for å seile Melges for første gang. – Jeg har kjøpt meg 49er og trenger trening med å seile gennaker, fortalte Tuv til Seilas på brygga på Hankø.

11-meter klassen i trøbbel

For to år siden far 11-meter klassen den største på Hankø med 21-båter. I fjor var den nesten like stor som Melges med 18-båter. I år var det skuffende kun 10 båter som stilte på startstreken. Klassen ble vunnet av suverene Terje Wang som forteller til Seilas at han vurderer å seile Melges til neste år.

Få Ekspresser

Ekspress-klassen er den største en-type klassen i Færderen, og har også et stort miljø både i Oslofjorden og på Vestlandet, men på Hankø var det kun fire båter som stilte til start. Hankø Race Week er flyttet frem en uke for å gjøre plass til 8 meter VM som starter i neste uke. Det kan være en årsak til nedgangen. Morten Larsen var suveren i Expressklassen.

To nivåer i 5.5 meter

Klassen har fått en liten tilvekst av nye båter samtidig som de gamle båtene har havnet i Risør. De nye 5.5 meterene er i en klasse for seg og makerte seg kraftig fra de eldre båtene på resultatlisten. Gavin McKinney fra Bahamas vant.

Klarte ikke å tukte veteranene

Pål Bratbak hadde en imponerende serie mot slutten av Hankø Race Week, men klarte ikke å snike seg forbi Peder Lunde. Lunde sikret sølvt med kun ett poeng foran nykommeren Bratbak. Odd Roar Lofterød var suveren.

Svensk i IOD

Det ble Urban Ristorp fra Sverige som tok seieren i IOD-klassen med nesten bare første plasser. Martin Rygh kom på andre, 9 poeng bak.

Familie til topps i X99

Familien Ludvigsen fra Arendal var suverene i X-99 klassen, en klasse med kun seks båter.

Se alle resultatene her

Powered by Labrador CMS