Feirer 30 årsdag i åndeløs spenning

Aksel Magdahl har tatt et modig og ekstremt veivalg på veien til Kapp Horn. Nå gjenstår det å se om valget gir ham en velfortjent bursdagsgave.

Publisert

Navigatøren fyller nemlig 30 år den 6. mars. Etter at båtene passerte et poenggivende punkt seilte de fleste sørover for å søke mer og sterkere medvind, men navigatør Aksel Magdahl og skipper Magnus Olsson på Ericsson Racing Team valgte å slå seg bort fra resten av

I løpet av de kommende dagene får vi se om valget gir uttelling. De andre navigatørene i Volvo Ocean Race kaller valget for modig, og alle er spente på hva resultatet blir. Aksel Magdahl kan få en gigantisk fødselsdagsgave hvis valget viser seg å være rett. Han feier sin 30 årsdag den 6. mars og siden han er på den andre siden av kloden ligger han foran oss her hjemme når det gjelder tidsregning.

- Dette er en overgangsfase på et par dager før det bærer ned i de sterke vestavindene i Sørishavet. Der blir det tøft, vi skal seile der i omlag en uke. Vi har tidligere funnet ut at det holder å være nede i sør i noen dager, sa Aksel Magdahl, navigatør på Ericsson 3, før helgen og valget hans kan ha spart mannskapet for noen dager i Sørishavet.

Arve Roaas, det siste tilskuddet av nordmenn, har kommet inn i rutinen om bord. - Det føles helt OK å være tilbake i Volvo Ocean Race etter så mange år. De første dagene i relativt heftig føre og med skiturer som forberedelse var det litt krevende. Når det gjelder båten blir man fort vant til dimensjonene så det er ingen problem selv om jeg siden djuice stort sett har seilt Farr 40 ispedd litt TP52 og en atlanterhavstur med Nariida. Volvo Ocean Race her ute på havet dreier seg stort sett om det samme som det alltid har gjort - seile fort i riktig retning, sier Arve Roaas. Roaas kom om bord i Kina, men jorden rundt seiling har ikke stått høyt på prioriteringslisten etter at han gikk i land fra djuice sommeren 2002. - Nei, det har ikke vært noen drøm. Har hatt litt kontakt med prosjektet gjennom Aksel og senere Eivind. Etter hvert har jeg jo kjent at det har fristet litt. Da Magnus Olsson ringte 14 dager før start i Qingdao var det lite aktuelt å takke nei. Båten har potensial, hyggelig og bra mannskap og har tidligere sjekket at kloden er rund så denne gang er det bare å gi gass, sier Roaas.

Eivind Melleby, rormann og trimmer, gleder seg stort over at de klarer å seile blant de beste. Før runding lå de på 2. plass i feltet, men veivalget etterpå sendte dem foreløpig nedover på listen. - Det er gøy for oss når vi kan hamle opp med de andre gutta i feltet her. Alle er jo profilert seilere, mens vi er noen ferske gutter fra nord. Da er det litt ekstra moro å kunne gi dem skikkelig fight og slå dem, sier Melleby. - Hvem runder Kapp Horn først? - Dumt spørsmål. Trenger jeg si mer, svarer Eivind Melleby.

Powered by Labrador CMS