Fiat sponser italiensk båt i Volvo Ocean Race

For første gang siden Whitbread Round the World Race i 1993/94 ser det ut til å bli et italiensk lag i jorden rundt seilasen.

Publisert

Nå er det nesten offisielt: Fiat skal være sponsor for et italiensk Volvo Ocean Race prosjekt med soloseileren Giovanni Soldini som skipper. Ryktene har svirret siden august da Soldini var i forhandlinger om å kjøpe Ericsson 4 som treningsbåt for et nytt prosjekt. Nå synes det klart at Fiat skal finansiere design og bygging av en ny båt for Volvo Ocean Race i 2011/12. Det blir i så fall første italienske deltakelse i jorden rundt regattaen siden 1993/94 da «Brooksfield» ble berømt etter å ha brukket roret og nesten sank i Sydishavet.

Mannen bak prosjektet skal være John Elkann, Gianni Agnellis barnebarn og Fiatarving. Han er svært seilerinteressert og Soldini har seilt transatlantisk med ham på bestefarenes maxi «Stealth». Senere har de seilt sammen på Neville Crichton's «Alfa Romeo».

Det spekuleres også i at Guillaume Verdier blir designeren for den nye båten. Verdier har tegnet Soldinis sukksessrike Class 40 og de to har et nært samarbeide.

Verdier er et hett navn i konstruktørverden om dagen. Han har tegnet en ny 50 fots trimaran, «Actual», og står bak nye Vendée Globe Open 60 for Vincent Riou, Jean-Pierre Dick og Jean Le og er dermed i ferd med å overta Bruce Farrs hegemoni som designer av Open 60 båter. Da er vel et Volvo Ocean Race prosjekt naturlig for franskmannen som også har en blyantstrek i tegningene av J/Js Shipman-båter.

Powered by Labrador CMS