Finale i Union Race

Spenning til siste slutt under varierende værforhold.

Publisert

Årets Union Race Glomma Papp Cup, den 28. i rekken, gikk av stabelen lørdag 11.09 i vindstyrke fra 2 – 10 sekundmeter og etter hvert noe regn. Arrangøren, Sarpsborg Seilforening, hadde lagt en bane på 19 nm i Singløyfjorden som ga en god balanse mellom kryss og lens hvor det siste legget ble en flott spinnakerslør for de 31 båtene som stilte til start.

Det er tydelig at Union Race er blitt en av sesongens store prioriteringer for distriktets seilere sier en fornøyd Bjørn Tønnesen, det dukket opp en rekke forsterkninger i flere båter fra bl.a. seilmakere og evigunge ringrever som Ludvig Daae.

Grunnet ønske om å få flest båter i mål innen maksimaltiden avkortet regatta komiteen banen for turklassen, dette gjorde at alle var i mål relativt vel samlet, alle fikk således fullført seilasen og deltatt på ”aftersail”, premieutdeling og tradisjonell seilerfest deretter.

I Racingklassen var det spenning til siste slutt da rivalene Kjell Norli og Martin Kamperhaug utkjempet en durabelig taktikk- og strategikamp frem til mållinjen. Kjell trakk det lengste strået noen få hundre meter før mål og stod dermed som soleklar vinner av Racingklassen med 3 ”spikere” totalt. Kamperhaug tok en solid andreplass i seilasen og serien ”overall” mens Jon Johnsen landet en tredjeplass tross sykdomsfravær på siste seilas.

I Shorthanded klassen var det ikke uventet årets Two Star vinner Svein Olav Moe og Per Arne Sjeggestad med ”Veninna” som gikk av med seieren overall og som ble best shorthanded båt i Union Race serien mens Sarpsborg seileren Peter Brænne landet en solid andreplass.

Turklassen gikk i år til Øivind Riis med ”Madam”som hadde 4 klare spikere i serien. Det var som vanlig et rikholdig premiebord for både Glomma Papp Cup og Union Race, takket være lokale og nasjonale sponsorer. Den gjeveste premien gikk på lodd trekning mellom alle de som hadde fullført minimum 3 seilaser i Union Race, og en fornøyd Øivind Riis kan nå benytte de mørke høstmånedene til å planlegge en ferieseilas i Croatia basert på et gavekort på 10.000 kroner fra Navigare Yachting i Strømstad.

Union Race ønsker med dette å takke alle deltagere, støttespillere, arrangører og ildsjeler for deres bidrag til et vel gjennomført opplegg i 2010, vi begynner allerede nå å se på planene for neste års serie.

Powered by Labrador CMS