Fine seilaser for 5.5-meterne

Før VM-avslutningen i morgen ligger «Artemis X» an til sølv, men gullet blir det sveitserne som stikke av med.

Publisert

Sveitseren Flavio Marazzi er en av verdens beste Starbåtseilere og seiler på heltid. Kristian Nergaard har slått ham i VM for 5.5-metere tidligere, men gjør det ikke i år. Til de er forspranget for stort før morgendagens to siste seilaser,

I dagens første, som startet i skyggen av fjellene allerede kl 0900 idag morges i 10-11 m/sek nordavind, var det en flott naturopplevelse bare å seile ut i solen på den store innsjøen. Da hadde Kristian Nergaard, Peer Moberg og Petter Mørland Pedersen sikret seg en ledelse på ca 80 meter ved første kryssmerke, og ledelsen syntes sikker. Men på andre kryss fikk Marazzi en vindkantring som snudde opp ned på alt, og i mål ble det igjen 2. plass på nordmennene i «Artemis X».

I den andre seilasen kom igjen nordmennene godt ut og ved bunnmerket rundet de først i en klynge på tre. Petter Mørland Pedersen hev seg ut i ristroppen, bare for å oppleve det forsmedelige at kroken til fotstroppen åpnet seg. Dermed ble det svømmetur på unge Pedersen, og på den tiden det tok å plukke ham opp i båten igjen var laget nede på 5. plass, som også ble plasseringen i mål.

Foran de to siste seilasene imorgen kan ikke ta VM seieren fra Flavio Marazzi, mens Nergaard & Co har sølvet inne med to bra seilaser. Først etter seks seilaser kan en strykes. Det kan påvirke kampen om de øvrige medaljene, men altså; norsk sølv er innen rekkevidde.

Kristian Nergaard er likevel fornøyd med regattaen selv om det har vært noe stang og ut. - Å bi slått av en heltidsseiler som Marazzi er ikke noe å skamme seg over, sier han og er godt fornøyd med Gullpkalseiren og de resultatene han har opnådd både i 5.5 meter og Melges 24 tidligere.

Powered by Labrador CMS