Finnene vant første etappe

Team Finland klarte brasene og vant  første etappe i Clipper Race 09/10 til La Rochelle.

Publisert

OVER: Før starten i Kingston upon Hull 13. september, hvor båtene kommer tilbake i juli 2010. T.h: Skipper Eero, forberedelser på Team Finland. Fotos: Tore Taraldsvik.

Tore Taraldsvik har selv deltatt i Clipper Around the world Race, og har vært i England hvor han fulgte starten. Taraldsvik har sendt oss bilder og rapport etter at den fisnke båten vant førsteetappen.

Den finske skipperen  Eero Lethinen og hans mannskap ledet de to siste dagene i den raske førsteetappen fra The Humber i England til La Rochelle i Frankrike. – Vi unnagjorde 470 mil uten et eneste slag og med en gjennomsnittsfart på mer enn ti knop, fortalter skipperen etter målgang.

Eero Lehtinen var mannskap i Whitebread i 1989  og har allerde vært skipper på en jordomseiling i det siste Global Challenge Race 2004-05. Mannskapet hans har en krevende slogan på t-skjortene "They're not gonne catch us". Så langt lever de altså opp til det.

31 nasjoner

Clipper Race 09-10 er det syvende i rekken, og startet i 1996. De over 400 ikke-profesjonelle seilerene på de ti identiske Clipper Race båtene kommer fra 31 nasjoner og fra  230 forskjellige yrker. Den finske båten «Team Finland»  har et totalt mannskap på 46 i alder fra 19 til 69 år, 19 nasjoner,  som seiler helt eller delvis rundt jorden. Her trengs ingen kjønnskvotering, 20 er kvinner. Likevel blir de slått av den kanadiske båten «Cape Breton Island», som har 50 prosent  kvinner. Når melder den første norske kvinne seg på Clipper Race? 

200 millioner seere

Over 200 millioner fulgte Clipper Race 07-08 gjennom TV, radio, presse og Internet. Nå skal TV dekningen bli enda bedre. Det blir laget er TV serie av Clipper Race 09-10 beregnet på et bredere publikum enn seilere. Serien blir ikke en kronologisk, men vil ha seks episoder med temaene: Life-changing Decisions, Teamwork and Relationships, Fear and Danger, Strenght of Character, Fully-fledged Ocean Racers og Changed Lives!

– Jeg håper vi får se den i en TV- kanal i Norge, avslutter Tore Taraldsvik.

Powered by Labrador CMS